JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Avskiljningsjalusi H41

En lite tunnare och enklare Avskiljningsjalusi perfekt för lugnare miljö och lokaler som församlingshem, diskrum eller kök samt över brickbanor och serveringsluckor. Den är prisvärd och har hög funktionsgrad.

Avskiljningsjalusi H41 är perfekt för cafeér och restauranger.
Avskiljningsjalusi Macro HK passar bra för barer och restauranger.
Avskiljningsjalusi Macro HK passar för kök och serveringar.

H41

Avskiljningsjalusi H41 är den något enklare jalusin som är perfekt för inomhusbruk i lugnare miljöer och lokaler där man kan förutsätta mindre yttre påverkan såsom i sjukhusmiljöer, äldreboende och församlingshem mm. matsalar och då till exempel mellan personal och kundutrymmen, i diskrum eller kök, över brickbanor och serveringsluckor mm. Avskiljningsjalusi H41 passar även utmärkt i företagskiosker och deras receptioner med samt där mindre öppningar som behöver kunna öppna och stänga på ett smidigt och enkelt sätt.

 

Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt lamellmatta
Inomhus
Ja, standard
6.0 m
2.4 m
8 m²
2,6 kg/m²

Tack vare kontinuerlig produktutveckling kan vi ibland tillverka speciallösningar och i så fall ber vi dig kontakta oss med uppgifter om dina speciella önskemål.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 8 på begäran.

AVSKILJNINGSJALUSI H41

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus
Kassettsystem: Ja, standard
Maxbredd: 6,0 meter
Maxhöjd: 2,4 meter
Maxyta: 8 m²
Vikt lamellmatta 2,6kg/m²

Prisvärd, funktionell och användningsbar

Avskiljningsjalusi H41 är en enklare jalusi för miljöer där man inte räknar med någon fysisk åverkan. Den har samma funktionella egenskaper som vår Avskiljningsjalusi Macro HK men lämpar sig för lite lugnare miljöer och mindre öppningar.

Avskiljningsjalusi H41 är låst vid helt stängt läge och ytterligare låsningar är inte nödvändiga. 

Lamellprofil H41

Lamellprofil H41 är en enklare jalusiprofil konstruerade av rullbockad och lackerad aluminiumplåt. Profilen har en täckhöjd på 41 mm och väger ca 2,6 kg/. Aluminumplåten är belagd med genomfärgat granulat för mycket hög UV-beständighet innan den profileras med hög precision. Profilerna är skumfyllda med ett freonfritt miljövänligt skum för stabilitet och ljudreducering. Levereras som standard i vit (RAL9016) eller natur/silver (RAL9006).

Elmotordrift med traditionella gränslägen.

Levereras med 230V asynkron rörmotor med traditionella gränslägen. Motorerna är driftsäkra och enkla att ställa in. Alla rörmotor har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning.

Kassettsystem GK-5E 

Levereras alltid med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerade aluminiumplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt vid rengöring. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006). Sex storlekar från 137mm till 230mm. Kassetten har hög resistans mot UV påverkan och utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus.

Styrskena HTF (53x22mm)

En smäcker och liten styrskena borgar för en enkel placering och projektering. Styrskenan är strängpressad och leverereras med perfekt passform till kassettsystemet. Med sina monterade glidlister garanterar de en tyst och säker gång under många år. Styrskenan har måtten 53×22 mm (bxd) och finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006). Vid specialfall kan även vår styrskena L-HTF (53×22+60mm) levereras.

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon. 
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241 och blir då besiktningspliktig.

Kulör (alla synliga detaljer)

Standard är att kassett, skenor och lamellmatta kan erhållas i vår vita (RAL 9016) eller vår natur/silver (RAL 9006). Det går givetvis att mot kostnadstillägg industriellt våtlackera synliga delar i valfri i NCS-S kulör enligt valfritt önskemål.

Tillval

Avskiljningsjalusi H41 är som standard utrustade med en traditioniell gränslägesmotor som kan bytas mot en motor med nödfunktion via vev. Vid exempelvis strömavbrott kan man öppna/stänga jalusin med en vev. Batteribackup kan ersätta alternativet med nödvevsfunktionen. Även möjligt att erhålla jalusin med manuell växel och vev (max 2 ) alternativ manuellt banddrag (max 2 )

Miljöbedömningar och hållbarhet mm

Svenska Jalusi AB har valt att göra  kvalificerade miljöbedömningar  på samtliga produkter ur vårt eget tillverkade sortiment. Vi har i utredningsarbetet anlitat etablerade experter inom hållbarhet och miljöarbete och är stolta över de resultat arbetet har gett. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

ROH-S Direktivet
Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

SCIP Databasen
Svenska Jalusi ABs produkter innehåller inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

Byggvarubedömningen

  • Svenska Jalusi – Avskiljningsjalusi H41 är miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
  • Godkännandet är publicerat 2022-09-15
  • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

SundaHus

  • Svenska Jalusi – Avskiljningsjalusi H41 är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
  • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
  • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Avskiljningsjalusi Macro HK, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.

Vi förhåller oss rätten förändra utförande och specifikationer utan vidare meddelande härom. 

Elmotordrft

H41 är som standard elmotordriven (ej autostopp). Det smidigaste sättet att manövrera en jalusi är med elmotor. Då erhålles dessutom en automatisk låsning i stängt läge. Läs om alternativa manövreringar nedan.

Kassettsystem

Levereras som standard i ett smidigt och elegant kassettsystem. Finns i storlekar från 137mm till 205mm, beroende på jalusins totala höjdmått.

Alternativa manövreringar

För montage vid utrymmen som ej har tillgång till el, finns ett antal handmanövrerade alternativ att välja; vevmanövrering, fjädervals samt banddrag. Manuella manövreringar kräver ofta en extern låsning och är i regel inte något billigare alternativ till elmotordrift. Storleken begränsar också i vissa fall möjligheten att handmanövrera en jalusi.

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Avskiljningsjalusi H41, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.

Detta är samma produkt som tidigare hette HR 41 ECO.