JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium

Hem 9 Jalusier 9 Inbrottsskydd 9 Skyddsjalusier 9 Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium
Skydsjalusi Mini Safe Aluminium från Svenska Jalusi
Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium från Svenska Jalusi
Skydsjalusi Mini Safe Aluminium från Svenska Jalusi
Skydsjalusi Mini Safe Aluminium från Svenska Jalusi

Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium

Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium är det lilla och smäckra systemet för det stora skyddet. Skyddsjalusin Mini Safe Aluminium är mycket användbart när utrymmet är trångt och kravet på skydd och utseende är stort. En perfekt lösning för den utsatta kiosk- eller biljettluckan, i skolans eller fritidsgårdens elevcafé, företagets kundtjänst, hotellets reception eller det åtråvärda spritskåpet som måste stängas nattetid. Den är Skyddsjalusin för alla utomhusserveringar och utebarer!

Vi står alltid till tjänst vid projekteringen, ring 031-788 24 50 #3

Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt lamellmatta
Inomhus/Utomhus
Ja, kassett är standard
6,0 meter
2,9 meter
12 m²
8,0 kg/m²

Tack vare kontinuerlig produktutveckling kan vi ibland tillverka speciallösningar och i så fall ber vi dig kontakta oss med uppgifter om dina speciella önskemål.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 12 m² på begäran.

DIMENSIONER OCH BENÄMNINGAR

Teknisk information Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium.pdf

KASSETTSTORLEKAR VID OLIKA BREDDER/HÖJDER

Kassettstorlek¹,
djup x höjd, mm
Max jalusihöjd
inkl kassett, mm
(smalare än 3000 mm)
Max jalusihöjd
inkl kassett, mm
(bredare än 3000 mm)
150x150
1300
1200
165x165
1600
1400
180x180
2000
2000
205x205
2500

¹ Max jalusibredd 6000 mm.Måttuppgifterna avser max bredd och kan variera vid mindre bredder. Kontrollera alltid verkliga/önskade mått med Svenska Jalusi AB. Vi förbehåller oss rätten att justera uppgifter mot verkliga mått.

SKYDDSJALUSI Mini Safe Aluminium

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus/Utomhus
Kassettsystem: Ja, kassett är standard
Maxbredd: 6,0 meter
Maxhöjd: 2,9 meter
Maxyta: 12 m²
Vikt lamellmatta: 8,0 kg/m²

Den lilla skyddsjalusin som ger stor säkerhet

När ytorna runt öppningen är begränsade eller inredningen är känslig finns alltid plats för vår Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium utan att för den sakens skull göra avkall på ett representativt utseende eller ett fullgott skydd. Det hårda skummet i lamellerna och marknadens kraftigaste styrskena gör produkten oerhört kraftig men ändå liten och lättplacerad. Med hög säkerhet, tyst gång, finish i topklass är Mini Safe Alu det minsta och samtidigt ett av det bästa skyddet vi kan erbjuda.

Lamellprofilerna

Lamellprofilerna är konstruerade av rullbockad och lackerad aluminiumplåt. Aluplåten är belagd med genomfärgat granulat med mycket hög UV-beständighet före det profileras. De är fyllda med ett freonfritt miljövänligt skum med oerhört hög densitet för stabilitet och ljudreducering. Standard Safe Alu är som cement och motstår höga krafter och mycket våld. Levereras som standard i vit (RAL9016) eller natur/silver (RAL9006).

Lamellprofilen Mini Safe Alu har täckhöjd på 37 mm och med en självpackande funktion där profilerna ställer sig på varandra vid stängning och gör att hela lamellmattan är stabil samt att den står med hela sin vikt mot underlaget. Det gör lamellmattan oerhört svår att lyfta och förstärker dess motståndsförmåga än mer än normala  och direktlänkade profiler.

Elmotordrift

Levereras med 230V elmotordrift. Som standard används rörmotorer med traditionella gränslägen. Dessa rörmotorer kan som tillval erhållas utrustade med inbyggd vevväxel för nödmanövrering med vev. Notera att jalusier och rullgaller inte ska projekteras för, eller användas, vid risk för behov av utrymning genom stängd jalusi oavsett nödvevsfunktion eller inte. Rörmotorerna har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning vilket gör dem olämpliga för frekvent körning

Kassettsystem

Levereras alltid med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerade aluminiumplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt vid rengöring. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006) i storlekar från 137mm till 230mm.  Utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus. 

Styrskena

Vår kraftigaste styrskena i strängpressad aluminium. Standard Styrskena HTF V40-N med mått 68×25 mm (bxd). Försedd extra förstärkt brytsida som projekteras mot den ”farliga” riktningen. Slutet utrymme för säker fastsättning med möjlighet till dold förskruvning och kabeldragning. Kan även levereras med Styrskena HTF V40-N mått 53×22 mm (bxd).  Båda som standard natur/silver (RAL 9006) eller vit (RAL9016)

 

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon.
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241

 

Lackering

Alla synliga komponenter, kassett, skenor och lamellmatta kan mot pristillägg lackeras i valfri standardkulör. Jalusier och rullgaller i strängpressad aluminium pulverlackeras i valfri standard RAL-kulör. Jalusier som består av skumfyllda aluminiumlameller våtlackeras i valfri standard NCS-S kulör. Leveranstiden kan förlängas med upp till 3 veckor. 

 

Miljöbedömningar och hållbarhet mm

Svenska Jalusi AB har valt att göra  kvalificerade miljöbedömningar på samtliga produkter ur vårt eget tillverkade sortiment. Vi har i utredningsarbetet anlitat etablerade experter inom hållbarhet och miljöarbete och är stolta över de resultat arbetet har gett. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

ROH-S Direktivet
Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

SCIP Databasen
Svenska Jalusi ABs produkter innehåller inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

Byggvarubedömningen

  • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi Mini Safe ALU är miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
  • Godkännandet är utfärdat 2016-03-01
  • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

SundaHus

  • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi Mini Safe ALU är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
  • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
  • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Skyddsjalusi Mini Safe Aluminium, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.