JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri

Hem 9 Jalusier 9 Inbrottsskydd 9 Skyddsjalusier 9 Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri
Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri från Svenska Jalusi
Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri från Svenska Jalusi
Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri från Svenska Jalusi
Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri från Svenska Jalusi

Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri

Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri är tveklöst vår mest exklusiva skyddsjalusi. Smakar det så kostar det, rostfritt är aldrig billigt men det är snyggt! Att den är ett riktigt kraftigt inbrottsskydd behöver väl knappast nämnas, men i miljöer med höga krav på exklusiv inredning bidrar den dessutom till att skapa en spännande och modern atmosfär. Livsmedelsindrustrin har också en förkärlek till rostfritt. Alla finsmakares självklara val helt enkelt!

Vi står alltid till tjänst vid projekteringen, ring 031-788 24 50 #3

Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt lamellmatta
Inomhus/Utomhus
Ja, kassett är standard
6,0 meter
2,3 meter
12 m²
14,0 kg/m²

Tack vare kontinuerlig produktutveckling kan vi ibland tillverka speciallösningar och i så fall ber vi dig kontakta oss med uppgifter om dina speciella önskemål.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 12 m2 på begäran.

SKYDDSJALUSI Mini Safe Rostfri

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus/Utomhus
Kassettsystem: Ja, kassett är standard
Maxbredd: 6,0 meter
Maxhöjd: 2,3 meter
Maxyta: 12
Vikt lamellmatta: 14,0 kg/

Rostfritt är rostfritt.

Med tankearbete från en krävande beställare och en medveten arkitekt kan detta bli en fantastiskt snygg lösning i de mest krävande miljöer, oavsett om det handlar om utomhus på fartyg på västerhavet eller inne i den exklusiva krogmiljön.

Lamellprofilerna

Lamellprofilerna är konstruerade av rullbockad rostfritt stål (SS-2333). De är fyllda med ett freonfritt miljövänligt skum med oerhört hög densitet för stabilitet och ljudreducering. Skummet i Mini Safe Rostfri är som cement och motstår höga krafter och mycket våld. 

Lamellprofilen Mini Safe Rostfri har täckhöjd på 37 mm och med en självpackande funktion där profilerna ställer sig på varandra vid stängning och gör att hela lamellmattan är stabil samt att den står med hela sin vikt mot underlaget.  Med 14 kg per kvadratmeter gör det lamellmattan oerhört svår att lyfta och förstärker dess motståndsförmåga än mer än normala  och direktlänkade profiler.

Elmotordrift

Levereras med 230V elmotordrift. Som standard används rörmotorer med traditionella gränslägen. Dessa rörmotorer kan som tillval erhållas utrustade med inbyggd vevväxel för nödmanövrering med vev. Notera att jalusier och rullgaller inte ska projekteras för, eller användas, vid risk för behov av utrymning genom stängd jalusi oavsett nödvevsfunktion eller inte. Rörmotorerna har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning vilket gör dem olämpliga för frekvent körning

Kassettsystem

Levereras alltid med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerad aluminiumplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt vid rengöring. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006) i storlekar från 137mm till 230mm.  Utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus. 

Styrskena

Vår kraftigaste styrskena i strängpressad aluminium. Standard Styrska HTF V40 med mått 68×25 mm (bxd). Försedd extra förstärkt brytsida som projekteras mot den ”farliga” riktningen. Slutet utrymme för säker fastsättning med möjlighet till dold förskruvning och kabeldragning. Kan även levereras med Styrskena HTF mått 53×22 mm (bxd).  Båda som standard natur/silver (RAL 9006) eller vit (RAL9016)

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon.
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241

Lackering av Mini Safe Rostfri

Kassett och styrskenor kan mot pristillägg lackeras i valfri standardkulör. Lamellmattan  till Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri lackeras ej!
Leveranstiden kan förlängas med upp till 3 veckor. 

Miljöbedömningar och hållbarhet mm

Svenska Jalusi AB har valt att göra  kvalificerade miljöbedömningar på samtliga produkter ur vårt eget tillverkade sortiment. Vi har i utredningsarbetet anlitat etablerade experter inom hållbarhet och miljöarbete och är stolta över de resultat arbetet har gett. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

ROH-S Direktivet
Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

SCIP Databasen
Svenska Jalusi ABs produkter innehåller inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

 • Byggvarubedömningen

  • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri  är miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
  • Godkännandet är publicerat 2022-09-15
  • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

  SundaHus

  • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
  • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
  • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Skyddsjalusi Mini Safe Rostfri, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.