JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Väggjalusi H55

Väggjalusi H55
Väggjalusi H55
Väggjalusi H55
Väggjalusi H55

Väggjalusi H55

Väggjalusi H55 är en mångsidig jalusi avsedd för att skärma av från golv till tak eller där man önskar stabilitet även vid större öppningar eller pga lokalens förutsättningar avseende användning mm. En praktisk och stabil produkt som är enkel  att projektera, montera och använda.

Vi står alltid till tjänst vid projekteringen, ring 031-788 24 50 #3

Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt lamellmatta
Inomhus
Ja, standard
6,0 meter
4 meter
24 m²
4,0 kg/m²

Tack vare kontinuerlig produktutveckling kan vi ibland tillverka speciallösningar och i så fall ber vi dig kontakta oss med uppgifter om dina speciella önskemål.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 24 på begäran.

DIMENSIONER OCH BENÄMNINGAR

Teknisk information Väggjalusi H55E.pdf

KASSETTSTORLEKAR VID OLIKA BREDDER/HÖJDER

Kassettstorlek¹,
djup x höjd, mm
Max jalusihöjd
inkl kassett, mm
205x205
1 700
250x250
3 100
300x300
3 100

¹ Max jalusibredd 6 000 mm.

Måttuppgifterna kan variera vid olika bredder. Kontrollera alltid verkliga/önskade mått med Svenska Jalusi AB. Vi förbehåller oss rätten att justera uppgifter mot verkliga mått.

VÄGGJALUSI H55

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus
Kassettsystem: Ja, standard
Maxbredd: 6,0 meter
Maxhöjd: 4 meter
Maxyta: 24
Vikt lamellmatta: 4,0 kg/

Väggjalusin – den kraftigare Avskiljningsjalusin för de lite större öppningarna

Väggjalusi H55 är en kraftigare jalusin som används när Avskiljningsjalusierna kan vara lite för enkla på grund av miljö och användningsområde. Väggjalusin används regelbundet vid invändig avskärmning mellan golv och tak, utan krav på formellt inbrottsskydd. Väggjalusin är tyst och lättplacerad och inte så ”industriell” som våra Skyddsjalusier. Det är en omtyckt och lättarbetad produkt som ger brukaren ett bekymmerslöst användande under många år. Väggjalusi H55 är låst vid helt stängt läge och ytterligare låsningar är inte nödvändiga.

Lamellprofil H55

Lamellprofil H55 är konstruerade av rullbockad och lackerad aluminiumplåt. Profilen har en täckhöjd på 55 mm och väger ca 4,0 kg/m². Aluminumplåten är belagd med genomfärgat granulat för mycket hög UV-beständighet innan den profileras med hög precision. Profilerna är skumfyllda med ett freonfritt miljövänligt skum för stabilitet och ljudreducering. Levereras som standard i vit (RAL9016) eller natur/silver (RAL9006).

Kassettsystem GKSE 

Levereras alltid med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerade aluminiumplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt vid rengöring. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006). Fem storlekar från 205mm till 365mm. Kassetten har hög resistans mot UV påverkan och utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus. 

Styrskena HST-F (85x28mm)

En styrskena väl anpassad i sin storlek, även för bredare Väggjalusier. Styrskenan är strängpressad och leverereras med perfekt passform till kassettsystemet. Med sina monterade glidlister garanterar de en tyst och säker gång under många år. Styrskenan har måtten 85x28mm (bxd) och finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006). Vid specialfall kan styrsken HSF (61x28mm) användas.

Elmotordrift

Levereras med 230V elmotordrift. Som standard används rörmotorer med traditionella gränslägen. Dessa rörmotorer kan som tillval erhållas utrustade med inbyggd vevväxel för nödmanövrering med vev. Notera att jalusier och rullgaller inte ska projekteras för, eller användas, vid risk för behov av utrymning genom stängd jalusi oavsett nödvevsfunktion eller inte. Rörmotorerna har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning vilket gör dem olämpliga för frekvent körning.

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon.
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241 och blir då besiktningspliktig.

Kulör (alla synliga detaljer)

Standard är att kassett, skenor och lamellmatta kan erhållas i vår vita (RAL 9016) eller vår natur/silver (RAL 9006). Det går givetvis att mot kostnadstillägg industriellt våtlackera synliga delar i valfri i NCS-S kulör enligt valfritt önskemål.

Tillval

Den traditionell gränslägesmotor går att byta ut till en motor med kardanväxel och nödfunktion via vev. Vid exempelvis strömavbrott kan man då öppna/stänga jalusin med en vev. Batteribackup kan ersätta alternativet med nödvevsfunktionen.

Miljöbedömningar och hållbarhet mm

Svenska Jalusi AB har valt att göra  kvalificerade miljöbedömningar  på samtliga produkter ur vårt eget tillverkade sortiment. Vi har i utredningsarbetet anlitat etablerade experter inom hållbarhet och miljöarbete och är stolta över de resultat arbetet har gett. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

ROH-S Direktivet
Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

SCIP Databasen
Svenska Jalusi ABs produkter innehåller inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

Byggvarubedömningen

  • Svenska Jalusi – Väggjalusi H55 miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
  • Godkännandet är publicerat 2022-09-15
  • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

SundaHus

  • Svenska Jalusi – Väggjalusi H55 är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
  • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
  • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Väggjalusi H55 , liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.

Vi förhåller oss rätten förändra utförande och specifikationer utan vidare meddelande härom.