JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Avskiljningsjalusi Macro HK

Marknadens mest använda och sålda jalusi som vi har levererat till den svenska marknaden i över 30 år.

Hem 9 Jalusier 9 Invändig avskärmning 9 Avskiljningsjalusier 9 Avskiljningsjalusi Macro HK
Avskiljningsjalusi H41 är perfekt för cafeér och restauranger.
Avskiljningsjalusi Macro HK passar bra för barer och restauranger.
Avskiljningsjalusi Macro HK passar för kök och serveringar.
Avskiljningsjalusi Macro HK passar för kök och serveringar.

Macro HK

Vår Avskiljningsjalusi Macro HK är marknadens mest använda och sålda jalusi. Vi är stolta över denna produkt som vi har levererat till den svenska marknaden i över 30 år. En väl  utvecklad produkt gör den fortfarande på sitt sätt unik. Kvalitet, driftsäkerhet och de genomtänka användningsområdena gör vår Avskiljningsjalusi Macro HK till vår favorit bland jalusier, alla kategorier. Den är lite och lättplacerad, i det närmaste inget egenljud förutom motorns surrande. En favorit bland arkitekter och det föreskrivande ledet som jobbar med bl.a. inredning, storkök, restauranger, krogar och barer. Med en rätt genomtänkt placering och nyttjande optimerar Avskiljningsjalusi Macro HK personalens miljö och ger tid över till annat. Är det öppet så är det öppet, väljer man att stänga så är det stängt – både enkelt och snabbt!

 

Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt lamellmatta
Inomhus
Ja, standard
6,0 m
2,6 m
10 m²
3,5 kg/m²

Tack vare kontinuerlig produktutveckling kan vi ibland tillverka speciallösningar och i så fall ber vi dig kontakta oss med uppgifter om dina speciella önskemål.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 10 på begäran.

DIMENSIONER OCH BENÄMNINGAR

Teknisk information Avskiljningsjalusi Macro HK.pdf

KASSETTSTORLEKAR VID OLIKA BREDDER/HÖJDER

Kassettstorlek¹,
djup x höjd, mm
Max jalusihöjd
inkl kassett, mm
(smalare än 3000 mm)
Max jalusihöjd
inkl kassett, mm
(bredare än 3000 mm)
150x150
1 500
1 300
165x165
1 800
1 700
180x180
2 200
2 000
205x205
3 000²
2 500²

¹ Max jalusibredd 6 000 mm. ² Specialfall. Måttuppgifterna avser max bredd och kan variera vid mindre bredder. Då vissa höjder ej tillverkas med det maximala breddmåttet, ber vi Er att alltid kontrollera verkliga/önskade mått med Svenska Jalusi AB. Vi förbehåller oss rätten att justera uppgifter mot verkliga mått.

AVSKILJNINGSJALUSI Macro HK

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus
Kassettsystem: Ja, standard
Maxbredd: 6,0 meter
Maxhöjd: 2,6 meter
Maxyta: 10
Vikt lamellmatta: 3,5 kg/

Smäcker, smidig och användningsbar

Avskiljningsjalusi Macro HK är jalusin som används regelbundet av en etablerad kundkrets. Den är liten och lättplacerad, i det närmaste inget egenljud förutom motorn surrande. En favorit inom inredning, storkök, restauranger, krogar och barer. Den uppskattas av den medvetne entreprenören som månar om personalen, deras arbetstid och arbetsmiljö. En rätt genomtänkt användning optimerar Avskiljningsjalusi Macro HK flödet av tjänster, varor och erbjudanden.

Avskiljningsjalusi Macro HK  är låst vid helt stängt läge och ytterligare låsningar är inte nödvändiga.

Lamellprofil Macro HK

Lamellprofil Macro HK är konstruerade av rullbockad och lackerad aluminiumplåt. Profilen har en täckhöjd på 41 mm och väger ca 3,5 kg/. Aluminumplåten är belagd med genomfärgat granulat för mycket hög UV-beständighet innan den profileras med hög precision. Profilerna är skumfyllda med ett freonfritt miljövänligt skum för stabilitet och ljudreducering. Levereras som standard i vit (RAL9016) eller natur/silver (RAL9006).

Elmotordrift med Automatisk stoppfunktion.

Levereras med 230V asynkron rörmotor med Automatisk stoppfunktion som standard. Detta för att minimera risken för kostsamma och tidsödande driftstörningar samt skador på jalusin. När jalusin stängs och stöter på ett hinder så stannar Autostopmotorn före det att jalusin går sönder. Alla rörmotor har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning.

Kassettsystem GK-5E 

Levereras alltid med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerade aluminiumplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt vid rengöring. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006). Sex storlekar från 137mm till 230mm. Kassetten har hög resistans mot UV påverkan och utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus.

Styrskena HTF (53x22mm)

En smäcker och liten styrskena borgar för en enkel placering och projektering. Styrskenan är strängpressad och leverereras med perfekt passform till kassettsystemet. Med sina monterade glidlister garanterar de en tyst och säker gång under många år. Styrskenan har måtten 53×22 mm (bxd) och finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006). Vid specialfall kan även vår styrskena L-HTF (53×22+60mm) levereras.

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon. 
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241 och blir då besiktningspliktig.

Kulör (alla synliga detaljer)

Standard är att kassett, skenor och lamellmatta kan erhållas i vår vita (RAL 9016) eller vår natur/silver (RAL 9006). Det går givetvis att mot kostnadstillägg industriellt våtlackera synliga delar i valfri i NCS-S kulör enligt valfritt önskemål.

 

Tillval

Den unika Autostoppmotorn är standard på vår Macro HK. Motorn går att byta ut mot en traditionell gränslägesmotor med nödfunktion via vev. Vid exempelvis strömavbrott kan man öppna/stänga jalusin med en vev. Notera att då försvinner autostoppfunktionen och dess fina egenskaper. Batteribackup kan ersätta alternativet med nödvevsfunktionen. Även möjligt att erhålla med manuell växel och vev (max 2 ) alternativ manuellt banddrag (max 2 )

 

Miljöbedömningar och hållbarhet mm

Svenska Jalusi AB har valt att göra  kvalificerade miljöbedömningar  på samtliga produkter ur vårt eget tillverkade sortiment. Vi har i utredningsarbetet anlitat etablerade experter inom hållbarhet och miljöarbete och är stolta över de resultat arbetet har gett. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

ROH-S Direktivet
Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

SCIP Databasen
Svenska Jalusi ABs produkter innehåller inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

Byggvarubedömningen

  • Svenska Jalusi – Avskiljningsjalusi Macro HK miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
  • Godkännandet är publicerat 2022-09-15
  • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

SundaHus

  • Svenska Jalusi – Avskiljningsjalusi Macro HK är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
  • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
  • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Avskiljningsjalusi Macro HK, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.

Vi förhåller oss rätten förändra utförande och specifikationer utan vidare meddelande härom. 

Autostopp och kassett

Tillsammans med Autostoppmotorn blir det en driftsäker och användarvänlig jalusi. Autostoppmotorn stannar automatiskt om man vid körning skulle vara ouppmärksam på hinder i vägen, som annars skulle göra sönder jalusin vid kontakt och fortsatt körning. Ett litet kassettsystem med små styrskenor gör den lättplacerad och därmed många arkitekters favorit.

Låses automatiskt

Avskiljningsjalusi Macro HK är automatisk låst vid stängt läge så någon ytterligare låsning krävs inte. Ytbehandlingen ger att jalusin ser likadan ut år efter år och med våra standardkulörer blir det enkelt att välja hög kvalitet redan från början. 

Säker utan att vara ett formellt inbrottsskydd

Jalusin består av lamellprofiler med relativt låg täckhöjd. Mycket aluminum med ett väl avvägd densitet på skummet gör jalusin stabil även vid större bredder, och okänslig mot stötar och klämskador under hantering. Avskiljningsjalusi Macro HK utgör inget formellt inbrottsskydd, men är likväl en produkt som inte är enkel att bryta sig igenom.

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Avskiljningsjalusi Macro HK, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.