JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Skyddsjalusi Standard Safe Aluminium 

Hem 9 Jalusier 9 Inbrottsskydd 9 Skyddsjalusier 9 Skyddsjalusi Standard Safe Aluminium
Skyddsjalusi Safe Standard Aluminium
Skyddsjalusi Safe Standard Aluminium
Skyddsjalusi Safe Standard Aluminium

Skyddsjalusi Standard Safe Aluminium

Skyddsjalusi Standard Safe Alu är avsedd för användning både inom- och utomhus när kraven på utseende och skydd går hand i hand. Den fungerar som skydd mot inbrott och skadegörelse i butiker, gallerior och andra allmänna utrymmen där folk uppehåller sig efter stängning. Lämplig som avskärmning i tuffare miljöer inomhus såsom gymnastiksalar, fritidsgårdar, korridorer m.m.

Vi står alltid till tjänst vid projekteringen, ring 031-788 24 50 #3

Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt
Inomhus/Utomhus
Ja, kassett är standard
6,5 meter
4,0 meter
24 m²
10,0 kg/m²

Tack vare kontinuerlig produktutveckling kan vi ibland tillverka speciallösningar och i så fall ber vi dig kontakta oss med uppgifter om dina speciella önskemål.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 24 på begäran.

SKYDDSJALUSI Standard Safe Aluminium

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus/Utomhus
Kassettsystem: Ja, kassett är standard
Maxbredd: 6,5 meter
Maxhöjd: 4,0 meter
Maxyta: 24
Vikt lamellmatta: 10,0 kg/

Lamellprofilerna

Lamellprofilerna är konstruerade av rullbockad och lackerad aluminiumplåt. Plåten är belagd med genomfärgat granulat med mycket hög UV-beständighet före det profileras. De är fyllda med ett freonfritt miljövänligt skum med oerhört hög densitet för stabilitet och ljudreducering.  Standard Safe Alu är som cement och motstår höga krafter och mycket våld. Levereras som standard i vit (RAL9016) eller natur/silver (RAL9006).

Lamellprofilen Standard Safe Alu har en självpackande funktion där profilerna ställer sig på varandra vid stängning och gör att hela lamellmattan står med hela sin vikt på marken. Det gör lamellmattan oerhört svår att lyfta och förstärker dess motståndsförmåga än mer än normala  och direktlänkade profiler.

Elmotordrift

Levereras med 230V elmotordrift. Som standard används rörmotorer med traditionella gränslägen. Dessa rörmotorer kan som tillval erhållas utrustade med inbyggd vevväxel för nödmanövrering med vev. Notera att jalusier och rullgaller inte ska projekteras för, eller användas, vid risk för behov av utrymning genom stängd jalusi oavsett nödvevsfunktion eller inte. Rörmotorerna har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning vilket gör dem olämpliga för frekvent körning. Jalusier och rullgaller kan att utrusta med utanpåliggande 400V boxmotorer om jalusin skall köras frekvent under hela eller delar av dagen. Se utförande i Jalusiguiden sidorna 23-26.

Kassettsystem

Utrustas med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerade aluminplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt skyddar utrustningen från åverkan och mot väder och vind. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006) i storlekar från 205mm till 365mm. Kan även levereras utan kassett. Utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus.

Styrskena

Kraftig strängpressad styrskena i naturanodiserad aluminium (E6/Ev1). Mått 100×38 mm (bxd). Försedd med anpassad brytmån och slutet utrymme för säker fastsättning med möjlighet till dold förskruvning och kabeldragning. Levereras som standard naturanodicerad (E6/Ev1) eller vit (RAL9016)

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon.
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241

Lackering

Alla synliga komponenter, kassett, skenor och lamellmatta kan mot pristillägg lackeras i valfri standardkulör. Jalusier och rullgaller i strängpressad aluminium pulverlackeras i valfri standard RAL-kulör. Jalusier som består av skumfyllda aluminiumlameller våtlackeras i valfri standard NCS-S kulör. Leveranstiden kan förlängas med upp till 3 veckor. 

Miljöbedömningar mm

Vi har valt att göra miljöbedömningar på samtliga produkter i vårt eget tillverkade sortiment. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

Svenska Jalusi ABs produkter innehåller  inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

Byggvarubedömningen

  • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi VST 5110 är miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
  • Godkännandet är publicerat 2022-09-05
  • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

SundaHus

  • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi VST 5110 är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
  • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
  • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Skyddsjalusi Standard Safe, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.

Förläng livslängden på din investering med förebyggande innehåll.