JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Väggjalusi H77

Väggjalusi H77
Väggjalusi H77
Väggjalusi H77
Väggjalusi H77

Väggjalusi H77

Väggjalusi H77 är den största och kraftigaste jalusin inom vårt segment invändig avskärmning. Som den största jalusin i vår serie för avskiljning är H77 en mångsidig jalusi som går från golv till tak på kontor, i tuffa miljöer, korridorer och i matsalar och restauranger. Den går även att användas utomhus till förråd, avfallsanläggningar och i miljöer som inte kräver ett formellt inbrottsskydd. Även för redskapsförråd i sporthallar och inom industrin, mm. Utseendemässigt utstrålar jalusin styrka och motståndskraft.

Ett givet alternativ till utrymmeskrävande dörrar, glasskjutpartier, vikväggar m.m.

Vi står alltid till tjänst vid projekteringen, ring 031-788 24 50 #3

Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt lamellmatta
Inomhus/Utomhus
Ja, standard
7,0 meter
5,5 meter
24 m²
5,0 kg/m²

På grund av kontinuerlig produktutveckling ber vi dig kontakta oss för att få de aktuella måtten.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 40 på begäran.

VÄGGJALUSI H77

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus/Utomhus
Kassettsystem: Ja, standard
Maxbredd: 7,0 meter
Maxhöjd: 5,5 meter
Maxyta: 24
Vikt lamellmatta: 5,0 kg/

Vår kraftigaste Väggjalusi H77 för de stora öppningarna med stabilitet och härlig tyst gång.

Väggjalusi H77 är den kraftigaste jalusin som används vid invändig avskärmning när andra jalusier kan vara lite för instabila eller kravet på stabilitet och robusthet är relevant vid valet av produkt. Det visuella intrycket är massivt men ändå litet. Med en bibehållen känsla smidighet och finess är vår stora Väggjalusi H77 förvånansvärt smidig och prisvärd. Tyst och lättplacerad och inte så ”industriell” som våra Skyddsjalusier. Den är kraftig, den är stabil och den är riktigt snygg! Väggjalusi H77 är låst vid helt stängt läge och ytterligare låsningar är inte nödvändiga

 Lamellprofil H77

Lamellprofil H77 är konstruerade av rullbockad och lackerad aluminiumplåt. Profilen har en täckhöjd på hela 77 mm och väger ca 4,0 kg/. Aluminumplåten är belagd med genomfärgat granulat för mycket hög UV-beständighet innan den profileras med hög precision. Profilerna är skumfyllda med ett freonfritt miljövänligt skum för stabilitet och ljudreducering. Levereras som standard i vit (RAL9016) eller natur/silver (RAL9006).

Kassettsystem GKSE 

Levereras alltid med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerade aluminiumplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt vid rengöring. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006). Fem storlekar från 205mm till 365mm. Kassetten har hög resistans mot UV påverkan och utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus. 

Styrskena S-HSTF (100x38mm)

En rejäl styrskena som motsvarar den starkaste jalusin för invändig avskärmning, H77. Styrskenan är strängpressad och leverereras med perfekt passform till kassettsystemet. Med sina monterade glidlister garanterar de en tyst och säker gång under många år. Styrskenan har måtten 100x38mm (bxd) och finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006).

Elmotordrift

Levereras med 230V elmotordrift. Som standard används rörmotorer med traditionella gränslägen. Dessa rörmotorer kan som tillval erhållas utrustade med inbyggd vevväxel för nödmanövrering med vev. Notera att jalusier och rullgaller inte ska projekteras för, eller användas, vid risk för behov av utrymning genom stängd jalusi oavsett nödvevsfunktion eller inte. Rörmotorerna har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning vilket gör dem olämpliga för frekvent körning. 

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon. 
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241 och blir då besiktningspliktig.

Kulör (alla synliga detaljer)

Standard är att kassett, skenor och lamellmatta kan erhållas i vår vita (RAL 9016) eller vår natur/silver (RAL 9006). Det går givetvis att mot kostnadstillägg industriellt våtlackera synliga delar i valfri i NCS-S kulör enligt valfritt önskemål.

Tillval

Den traditionell gränslägesmotor går att byta ut till en motor med kardanväxel och nödfunktion via vev. Vid exempelvis strömavbrott kan man då öppna/stänga jalusin med en vev. Batteribackup kan ersätta alternativet med nödvevsfunktionen

 

Miljöbedömningar och hållbarhet mm

Svenska Jalusi AB har valt att göra  kvalificerade miljöbedömningar  på samtliga produkter ur vårt eget tillverkade sortiment. Vi har i utredningsarbetet anlitat etablerade experter inom hållbarhet och miljöarbete och är stolta över de resultat arbetet har gett. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

ROH-S Direktivet
Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

SCIP Databasen
Svenska Jalusi ABs produkter innehåller inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

Byggvarubedömningen

  • Svenska Jalusi – Väggjalusi H77 miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
  • Godkännandet är publicerat 2022-09-15
  • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

SundaHus

  • Svenska Jalusi – Väggjalusi H77 är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
  • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
  • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Väggjalusi H77 , liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.

Vi förhåller oss rätten förändra utförande och specifikationer utan vidare meddelande härom.