JALUSIGUIDEN →

LÄS MER →

Skyddsjalusi VST 5110

Hem 9 Jalusier 9 Inbrottsskydd 9 Skyddsjalusier 9 Skyddsjalusi VST 5110
Inbrottsskydd skyddsjalusi VST 5110 från Svenska Jalusi AB
Inbrottsskydd skyddsjalusi VST 5110 från Svenska Jalusi AB

Skyddsjalusi VST 5110

Skyddsklass 2 – 4* enligt SSF 200:5 provad och certifierad av RISE enligt SSF 012:3

Vår bästa jalusi med unika egenskaper för ett oöverträffat inbrottsskydd. Med certifiering upp till 6 meters bredd i skyddsklass 3 är vår skyddsjalusi enastående! Redan i sin grundutförande är VST 5110 en fantastisk produkt som tål stora påfrestningar och garanterar pålitlig driftsäkerhet under många år. För den medvetna kunden som själv ska bruka sitt skydd brukar argumenten vara enkla – det blir inte bättre. Skyddsjalusi VST 5110 kan erhållas i skyddsklass 2 och 3 enligt SSF 200:5 och certifierad/godkänd mot SSF 012:3. För klass 4 kontakta oss! Den är provad och godkänd för montage både inomhus och utomhus samt att motstå angrepp från båda håll!

Vi finns alltid tillgängliga för att hjälpa till med ditt projekt. Ring 031-788 24 50 #3.

DIMENSIONER OCH BENÄMNINGAR

Teknisk information Skyddsjalusi VST 5110.pdf

KASSETTSTORLEKAR VID OLIKA BREDDER/HÖJDER

Kassettstorlek¹,
djup x höjd, mm
Max jalusihöjd
inkl kassett, mm
205x205
1 400
230x230
2 000
254x254
2 600
300x300
3 700

¹ Max jalusibredd 7 000 mm.

Måttuppgifterna avser max bredd och kan variera vid mindre bredder. Kontrollera alltid verkliga/önskade mått med Svenska Jalusi AB. Vi förbehåller oss rätten att justera uppgifter mot verkliga mått.

Skyddsklass
Montering
Kassettsystem
Maxbredd
Maxhöjd
Maxyta
Vikt lamellmatta
Ej skyddsklassad
Inomhus & Utomhus
Ja, kan levereras både med och utan kassett
7,9 meter
7,0 meter
40 m²
9 kg/m²
Skyddsklass 2 enligt SSF 200:5 Certifierad
Inomhus & Utomhus Certifierad
Ja, kan levereras både med och utan kassett
6,0 meter
4,0 meter
24 m²
9 kg/m²
Skyddsklass 3 enligt SSF 200:5 Certiferad
Inomhus & Utomhus Certifierad
Ja, kan levereras både med och utan kassett
6,0 meter
4,0 meter
24 m²
11 kg/m²
Skyddsklass 3 enligt SSF 200:5 med tillägg för klass 4 SSF 012:3 Certifierad
Inomhus & Utomhus Certifierad
Ja, kan levereras både med och utan kassett
2,5 meter
2,5 meter
6,25 m²
14 kg/m²

Tack vare kontinuerlig produktutveckling kan vi ibland tillverka speciallösningar och i så fall ber vi dig kontakta oss med uppgifter om dina speciella önskemål.
Bredd och höjd är maximerade, öppningar större än 40 på begäran.

SKYDDSJALUSI VST 5110

Teknisk specifikation

Montering: Inomhus/Utomhus
Kassettsystem: Ja, kan levereras både med och utan kassett
Maxbredd: 7,9 meter
Maxhöjd: 7,0 meter
Maxyta: 40
Vikt lamellmatta: 9-14 kg/
Skyddsklass: VST 5110 kan levereras både med och utan certifierad skyddsklassning. VST 5110 kan erhållas i skyddsklass 2 och 3 enligt SSF 200:5, och skyddsklass 3 enligt SSF 200:5 med tillägg för klass 4 SSF 012:3!

Den säkraste bland jalusier

En synnerligen genomtänkt, driftsäker jalusi. Det är vår absolut bästa jalusi med över 35 år på svenska marknaden. Vår Skyddsjalusi VST 5110 är specialutvecklad med unika egenskaper som gör den till den mångsidiga jalusi som den är. Den används bl.a. framför skyltfönster, vid entréer, i gallerior och industrilokaler. Skyddsjalusin VST 5110 rekommenderas och används ofta när kunden har särskilda önskemål. Det är en beprövad klassiker som ofta föreslås i de allra tuffaste miljöer och kreativa lösningar.

Lamellprofil VST 5110

Strängpressad lamellprofil i naturanodiserad aluminium (E6/Ev1). Profilen är dubbelväggig och har utrymmen för förstärkning med både ståltråd och annat. Profilens låga täckhöjd är 51 mm och har ett djup på 10 mm. Gissa varför den heter 5110… Med profilernas mötande krok och hyska blir det en stor mängd aluminium med korta mellanrum som ger en hög motståndsförmåga mot angrepp. Lamellprofilen 5110 har en unik självpackande funktion där profilerna ställer sig på varandra vid stängning och gör att hela lamellmattan står med hela sin vikt på marken. Det gör lamellmattan oerhört svår att lyfta och förstärker dess motståndsförmåga mycket mer än normala profiler.

Kassettsystem GKSE

Utrustas med fabriksmonterat kassettsystem som är tillverkade av rullformad, industrilackerade aluminplåt. Kassetten ger ett trevligare utseende och underlättar vid montage samt skyddar utrustningen från åverkan och mot väder och vind. Finns som standard i kulörer vitt (RAL 9016) och natur/silver (RAL 9006) i storlekar från 205mm till 365mm. Kan även levereras utan kassett. Utvecklad för montage inomhus såväl som utomhus.

Styrskena S-HSTF (100x38mm)

Kraftig strängpressad styrskena i naturanodiserad aluminium (E6/Ev1). Mått 100x38mm (bxd). Försedd med anpassad brytmån och slutet utrymme för säker fastsättning med möjlighet till dold förskruvning och kabeldragning. Levereras som standard naturanodicerad (E6/Ev1) eller vit (RAL9016). Används i specialutförande vid certifierade och skyddsklassade leveranser. 

Elmotordrift

Levereras med 230V elmotordrift. Som standard används rörmotorer med traditionella gränslägen. Dessa rörmotorer kan som tillval erhållas utrustade med inbyggd vevväxel för nödmanövrering med vev. Notera att jalusier och rullgaller inte ska projekteras för, eller användas, vid risk för behov av utrymning genom stängd jalusi oavsett nödvevsfunktion eller inte. Rörmotorerna har inbyggd termosäkring och en effektiv driftstid på ca 4 min per körning vilket gör dem olämpliga för frekvent körning. Jalusier och rullgaller kan att utrusta med utanpåliggande 400V boxmotorer om jalusin skall köras frekvent under hela eller delar av dagen. Se utförande i Jalusiguiden sidorna 23-26.

Styrningar

I grundutförande skall varje jalusi styras med styrutrustning som har sk. hålldonsfunktion (död mans grepp). Exempelvis nyckelströmställare, tryckknappströmställare, kodstyrning via knappsats och hålldon. 
Samtliga varianter av strömställare finns för både utanpåliggande och infällt montage samt IP klass. Se anvisningar för el i Jalusiguiden på sidan 37.
Vid styrning med impuls skall jalusin utrustas med klämskydd enligt SS-EN13241 och blir då besiktningspliktig.

Lackering

Alla synliga komponenter, kassett, skenor och lamellmatta kan mot pristillägg lackeras i valfri standardkulör. Jalusier och rullgaller i strängpressad aluminium pulverlackeras i valfri standard RAL-kulör. Jalusier som består av skumfyllda aluminiumlameller våtlackeras i valfri standard NCS-S kulör. Leveranstiden kan förlängas med upp till 3 veckor. 

Skyddsklassning standardutrustning

De produkter som skall levereras med formell skyddsklass utrustas med bl.a.:

 • Bultlås, mekaniskt lås, monterat på styrskenan förberett för låsning med Rokokocylinder. Se Jalusiguiden sidan 39.
 • Förstärkt lamellmatta, styrskena och slutlist mm.

Skyddsklassning tillval (rekommenderas)

Till våra skyddsklassade produkter kan man välja att komplettera dessa med följande
utrustning;

 • Monterade induktiv givare i bultlåset med tillhörande 230V blockeringsbox.
  Blockeringsboxen gör att man inte kan köra rörmotorn med låsta lås. Skulle det ske så kan man dra man sönder lamellprofiler, förstöra rörmotor, lås mm och riskerar stora driftstörningar. Blockeringsboxen har dessutom en extra utgång som kan indikera låst lås. Blockeringsboxen kan hantera max 2 bultlås och en rörmotor. Se Jalusiguiden sidan 36.

Tillval

Den traditionell gränslägesmotor går att byta ut till en motor med kardanväxel och nödfunktion via vev. Vid exempelvis strömavbrott kan man då öppna/stänga jalusin med en vev. Batteribackup kan ersätta/komplettera alternativet med nödvevsfunktionen

Miljöbedömningar och hållbarhet mm

Svenska Jalusi AB har valt att göra  kvalificerade miljöbedömningar  på samtliga produkter ur vårt eget tillverkade sortiment. Vi har i utredningsarbetet anlitat etablerade experter inom hållbarhet och miljöarbete och är stolta över de resultat arbetet har gett. Våra produkter levererar ett godkänt resultat och speglar företagets syn på hållbarhet.

ROH-S Direktivet
Svenska Jalusi AB intygar att samtliga våra produkter uppfyller kraven i EU direktivet 2011/65/EU (ROHS 2) samt ändringsdirektivet 2015/863/EU (RoHS 3).

SCIP Databasen
Svenska Jalusi ABs produkter innehåller inga ämnen ur kandidatförteckningen med mer än 0.1% på komponentnivå enligt EUs krav på registrering i SCIP databasen.

Byggvarubedömningen

 • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi VST 5110 är miljöbedömd på Byggvarubedömningen och är bedömd som ”ACCEPTERAD”
 • Godkännandet är publicerat 2022-09-15
 • Läs gärna mer om detta på http://www.byggvarubedomningen.se

SundaHus

 • Svenska Jalusi – Skyddsjalusi VST 5110 är miljöbedömd på SundaHus och är bedömd som ”A”
 • Godkännandet är utfärdat 2015-12-14
 • Läs gärna mer om detta på http://www.sundahus.se

Vi anpassar storleken till dina behov

Varje Skyddsjalusi VST 5110, liksom alla produkter i vårt övriga sortiment, specialanpassas till varje enskild order. Det finns standardutföranden, men inga standardstorlekar. I slutändan är det alltid våra kunder som bestämmer hur deras jalusier skall se ut.

Vi förhåller oss rätten till att förändra utförande och specifikationer utan vidare meddelande härom.